5. luokkien liikuntasuunnitelma

Ismon, Nooran, Pasin ja Saran 5. luokkien liikuntaryhmien kevään alustava suunnitelma.

*Nämä suunnitelmat koskevat ainoastaan kaksoistunteja (90min). Lyhyet yksöistunnit (45min) pidetään lähtökohtaisesti koulun lähistöllä (mm. koulun piha ja Moukarinkujan kenttä aka ”Puuilon kenttä”) ja syksyllä keskitymme harjoittelemaan tulevia MOVE-mittauksia varten. 

*Liikuntasalissa on samanaikaisesti monta ryhmää. Rihan 5. luokkalaiset ovat lähtökohtaisesti ulkona, satoi tai paistoi. Huomioi säänmukainen pukeutuminen!!

*Salissa liikutaan urheiluvaatteissa paljain jaloin tai vaaleapohjaisilla sisäpelikengillä. Pitkät hiukset tulee laittaa ponnarille. 
*Liikunnan ARVIOINNIN kriteerit löytyvät tämän tiedotteen lopusta.


Vko Laji Paikka
2 sisäliikunta, urheilukeskus (5D ulkoliikunta) 
3
4
5
6
7
8 TALVILOMA

10 
11 
12 
13 
14 
15 
16 
17 
18 
19 HELATORSTAI
20 
21 
 

ARVIOINNIN KRITEERIT:
50% Fyysinen osaaminen
50% Toiminta liikuntatunneilla
 
1. AKTIIVISUUS JA YRITTÄMINEN. Oppilas osallistuu liikuntatuntien toimintaan yleensä aktiivisesti kokeillen ja harjoitellen erilaisia liikuntamuotoja.
2. PELINLUKUTAITO. Oppilas tekee useimmiten tarkoituksenmukaisia ratkaisuja erilaisissa liikuntatilanteissa (havaintomotoriikka). 
3. TASAPAINO JA LIIKKUMINEN. Oppilas osaa käyttää, yhdistää ja soveltaa tasapaino- ja liikkumistaitoja (käveleminen, juokseminen, hyppääminen, loikkaaminen, kinkkaaminen, laukkaaminen, kiipeäminen ja liukuminen) useimmissa opetetuissa liikuntamuodoissa. 
4. VÄLINEENKÄSITTELY. Oppilas osaa käyttää, yhdistää ja soveltaa välineenkäsittelytaitoja useimmissa opetetuissa liikuntamuodoissa. 
5. KUNNON HALLINTA. Oppilas osaa arvioida fyysisiä ominaisuuksiaan ja sen pohjalta harjoittaa voimaa, nopeutta, liikkuvuutta ja kestävyyttä. 
6. UINTI. Oppilas osaa uida, pelastautua ja pelastaa vedestä. 
7. TURVALLISUUS. Oppilas toimii turvallisesti ja asiallisesti liikuntatunneilla. Turvallisuustekijät, säännöt ja varusteet. 
8. SOSIAALISET TAIDOT - TUNNEILMAISU. Oppilas osaa toimia eri liikuntatilanteissa yhteisesti sovitulla tavalla. Muiden huomiointi. Tunteiden hallinta, asiallinen puhe.
9. SOSIAALISET TAIDOT - LIIKKUMINEN. Oppilas noudattaa reilun pelin periaatteita ja osoittaa ottavansa vastuuta yhteisistä oppimistilanteista. Reilut säännöt.
10.ITSENÄINEN TYÖSKENTELY. Oppilas osaa pääsääntöisesti työskennellä vastuullisesti ja itsenäisesti.