Kevään 2023 kotikirjeet

Hei

Kevätlukukausi alkoi ja melkein saman tein meni talvi menojaan eikä sen paluusta taida tietää kukaan. Harmittaa, kun joululoman lopuksi koulun kentät - kiitos aktiivisten huoltajien - saatiin luisteltavaan kuntoon helpottamaan liikunnan opetusta. Nyt ollaan taas siinä tilanteessa, että koulun liikuntasali on täyteen buukattu. Onneksi isompien oppilaiden tunteja voidaan pitää myös urheilukeskuksessa.

Koulumme opiskeluhuollon henkilöstö täydentyi joulukuun aikana, kun uutena koulupsykologina aloitti Tuomas Karjalainen ja kouluterveydenhoitajana Katriina Vainio. Ensi viikolla saamme vielä lisää vahvistusta kouluterveydenhuoltoon, kun Katriina saa kaveriksi Pauliinan Laineen muutamana päivänä viikossa. Vuoden vaihteessa tapahtuneesta Hyte-alueen aloittamisesta johtuen opiskeluhuollon kaikki yhteystiedot eivät ole vielä ajantasaisia, mutta kaikki - samoin kuin koulukuraattori Antti Kärjen - tavoittaa Wilman kautta. Opiskeluhuollossa on ruuhkaa ja varsinkin terveydenhoitajan pitkä puuttuminen näkyy Katriinan kohdalla tällä hetkellä siten, että syntynyttä ruuhkaa pitää yrittää purkaa samanaikaisesti tavallisen arkityön kanssa. Lakisääteiset terveystarkastukset alkavat 8.luokkalaisista. Terveydenhoitaja ei vastaa sairauksien hoidosta, vaan ne hoidetaan terveysasemalla. Oppilailla on mahdollisuus käydä nopeita asioita hoitamassa terveydenhoitajan päivystysvastaanotolla ma-ke ja perjantaina klo 12-12.30. Laastaroinnit yms. pienet koulupäivän aikaiset murheet hoitaa opetushenkilöstö. 

Ensimmäisellä kouluviiikolla saimme yhteydenoton, joka koski vaaratilannetta Pellavamäentiellä. Oppilas oli tullut Pellavamäentielle autojen välistä, jotka olivat pysäköitynä linja-autopysäkille. Mikäli kuljetatte lapsenne kouluun autolla, huolehdittehan, että lapset ylittävät tien suojateiden kohdalta. Linja-autopysäkit eivät ole saattoliikennettä varten, vaan oppilaat tulisi jättää erilliselle saattoliikennepaikalle vihreän Riihikallio-kyltin alle. Ennen kaikkea Liikkuvan koulun hengessä toivoisimme mahdollisimman monen oppilaan saapuvan koululle lihasvoimin. 

Lukukauden vaihteessa tapahtui myös muutamia muutoksia henkilökunnassa. Kuvataidetta ja englantia opettaa kevätlukukauden ajana Stiina Sirainen. Koulunkäynninohjaajana aloitti Sanna Nurmi ja Venla Lehtinen palasi vanhempainvapaalta takaisin töihin. Ja jo joulukuussa aloitti laaja-alaisena erityisopettajana Niina Vepsäläinen. Tervetuloa kaikille töihin Rihaan!

Samaan aikaan alkaneen kevätlukukauden kanssa lähtee liikkeelle tulevan lukuvuoden suunnittelu. Ensimmäinen siihen liittyvä tapahtuma on 7.-luokkalaisten huoltajille järjestettävä valinnaisaineilta maanantaina 30.1. klo 17.30. Tästä opinto-ohjaaja on lähettänyt erillisen kutsun. Perusopetus päättävien 9.-luokkalaisten huoltajille on infotilaisuus yhteishakuun liittyen tiistaina 7.2.2023. Tästäkin opinto-ohjaaja lähettää erillisen kutsun. Uusien ekaluokkalaisten kouluun ilmoittautuminen on käynnissä. Tällä hetkellä näyttää siltä, että elokuussa aloitetaan kolmella ensimmäisellä luokalla. Helmi-maaliskuun aikana tapahtuu myös musiikkiluokalle pyrkiminen ja a2-kielen valinta. Näistä tarkempaa tietoa asianosaisille myöhemmin. 

Helmikuussa on useampia muutoksia koulupäivän päättymisajoissa. Keskiviikkona 8.2. koulupäivä päättyy lukujärjestyksen mukaan tai viimeistään klo 13.15 opettajien yhteisen arviointi-iltapäivän vuoksi. Seuraavalla viikolla 15.2. opettajilla on koko kunnan yhteinen Veso, jonka vuoksi koulupäivä päättyy lukujärjestyksen mukaisesti tai viimeistään klo 14.30. Perjantaina 17.2. vietämme koko koulun talviliikuntapäivää, jolloin päivä päättyy kaikilta viimeistään klo 13.15.  

Kampus-hankkeen etenemisessä seuraava merkittävä kohta on tuleva perjantai, joka on viimeinen tarjousten jättöpäivä. Toivottavasti kaikki sujuu suunnitellusti ja rakennustyöt alkaisivat huhtikuun aikana. Kampuksen rakentaminen tulee vaikuttamaan monella tapaa seuraavaan kahteen lukuvuoteen. Tulemme tiedottamaan jatkossa säännöllisesti töiden etenemisestä ja niiden vaikutuksesta koulun arkeen.

Ja lopuksi vielä asiaa sähkötupakasta Vapesta, jota edelleenkin on oppilailla käytössä enemmän tai vähemmän ja joka on muodostunut todelliseksi riesaksi koulupäivien aikana. Välillä tuntuu siltä, että nuorten vapen käyttöön suhtaudutaan huolettomasti tai vähätellen. Koulun näkökulmasta tilanne on kuitenkin hyvin yksiselitteinen - kyseessä on tupakkatuote, jonka käyttöä, hallussapitoa ja myyntiä koskee kaikki Tupakkalain määräykset https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2016/20160549 . Mm. tämän vuoksi pyydämme teitä huoltajia aktiiviseen yhteistyöhön tässä asiassa. Tartutaan asiaan mieluummin matalalla kuin korkealla kynnyksellä. MIkäli Vape on sinulle vieras asia, suosittelemme tutustumaan https://thl.fi/fi/web/alkoholi-tupakka-ja-riippuvuudet/tupakka/tupakkatuotteet-ja-sahkosavuke/sahkosavuke ja nuorille tietoa löytyy esimerkiksi https://nuortenlinkki.fi/tietopiste/pikatieto/sahkotupakka

Koulun arjen kuulumisia voit seurata myös Instagramista (riihikallionkoulukampu) ja Facebookista(riihikallion koulu). 

Mukavia tammikuun päiviä, 

Riihikallion koulun väki